skip to Main Content

ANDERS KUNNEN KIJKEN GEEFT NIEUWE MOGELIJKHEDEN

Als ik mij ergens presenteer, probeer ik dat altijd een beetje op te leuken, niet in de laatste plaats voor mezelf, iedere dag is er 1. Zo had ik op een gezondheidsbeurs een aantal (goedkope) zonnebrillen op een rekje van de kringloopwinkel gehangen, met aan elke bril een kaartje met een emotie er op geschreven. Je kon een bril uitkiezen en die meenemen, als je bereid was mij te vertellen waarom die bril met die emotie. Zo ontstonden boeiende uitwisselingen en iedereen blijkt, ondanks dat de benaming van de emotie hetzelfde is, daar weer een andere invulling aan te geven. Vind je het nog gek dat er zoveel misverstanden in communicatie zijn?

Ook als je zèlf intern dingen afweegt om tot beslissingen en oordelen te komen, wat je de hele dag door doet, ontstaan hoogstwaarschijnlijk continu misverstanden, alleen al door onze menselijke begrenzing aan wat je kunt waarnemen met je zintuigen en rationeel kunt bedenken. Om enigszins overzicht te behouden vereenvoudigen we de wereld. De graadmeter is vaak wat een goed gevoel geeft. Maar wat nu als iets je een minder prettig gevoel geeft?

In dat geval is het kunnen uitzoomen en vanuit andere hoeken naar een situatie kijken goud waard omdat het nieuwe tot dan toe onbekende opties geeft om hier mee om te gaan. En daardoor kun je weer een beter en sterker gevoel creëren en verder komen, ongeacht de situatie. Dat anders kijken kun je leren. En anders kijken biedt perspectief op anders doen, en andere resultaten.

Om mijn praktijk te laten floreren heb ik al veel meegemaakt, uitgezoomd, anders gekeken en nog altijd, om steeds weer nieuwe mogelijkheden te ontdekken en zo mijn ambities te verwezenlijken. Een van die ambities van mij is om mensen dat anders kijken aan te leren, wat voor ieder mens weer anders is vanwege het unieke samenstel van eigenschappen. Hierbij alvast een eenvoudige suggestie die je kunt uitvoeren, want ik ben ook van de toepassingen, het doen: zoek eens iemand op waar je een goed gevoel bij hebt, leg jouw issue en hoe jij daar in staat voor en vraag hoe hij of zij daar naar kijkt, zonder dat direct te veroordelen. Omgekeerd kun je ook de ander uitnodigen een onderwerp in ‘de groep’ te gooien. Reageer niet direct, laat het even. Op deze manier ontstaat er een bredere kijk op de situatie dan wanneer je deze voor jezelf houdt. Wie weet wat het oplevert, sowieso een mooi contact moment, die is al binnen!

Tot slot: dit verhaal is een ode aan mijn cliënten. Deze stuk voor stuk bijzondere mensen, waar ik dit jaar ook een evenement voor organiseer waarbij zij hun progressie kunnen presenteren, hebben ook mìj weer een rijkere kijk op het leven gegeven. Hiervoor ben ik ze zeer dankbaar.

Heb je zelf iets waar je met mij over wilt uitwisselen? Voel je dan vrij om mij te mailen via contact@hansluijendijk.nl en je ontvangt van mij respons.

Privacy instellingen

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. In de instellingen kunt u zelf kiezen welke cookies u wilt toestaan of wilt weigeren.

Privacy verklaring | Sluit
Instellingen
Back To Top