Skip to content

“Persoonlijke aandacht & betrokkenheid staan voorop!”

Heeft u al enige tijd het gevoel dat het niet lekker loopt, dat de kleine dingen te groot worden om aan te pakken en dat u continu onder een bepaalde druk moet presteren maar niet goed weet waar dit gevoel vandaan komt?  Heeft u het gevoel dat u mogelijk richting overspannenheid of een burn-out gaat of bent u overspannen of heeft u een burn-out?  Hans Luijendijk MC staat voor u klaar met het PAP Preventie & Behandeling programma speciaal gericht in geval van Stress Burn-out of overspannenheid.

Een burn-out wordt gezien als een uitputtingsreactie van lichaam en geest ten gevolge van (werk) stress. Mensen met een burn-out omschrijven dit vaak als het leeg raken van de accu, het voortdurend in een te hoge versnelling staan of het zover uitrekken van een elastiek totdat het knapt.

Het zijn vaak de doorzetters en harde werkers die uiteindelijk vastlopen en burn-out raken. Een burn-out ontstaat niet plotseling maar geleidelijk. In een vroeg stadium zijn er vaak al signalen. Bij een (dreigende) burn-out of overspannenheid spelen vaak meerdere fysieke en mentale verschijnselen een rol. Om een dreigende burn-out of overspannenheid te kunnen voorkomen of adequaat te behandelen, is intensieve en gevarieerde begeleiding nodig.

Dit programma is speciaal ontwikkeld om u kennis en inzicht te geven in de situatie en deze om te buigen. Persoonlijke aandacht & betrokkenheid staan voorop.  Ieder programma wordt op maat afgestemd waardoor het hoogst haalbare binnen uw mogelijkheden wordt bereikt.

Mocht u al enige vorm van begeleiding ontvangen maar heeft u het gevoel dat er meer nodig is naast wat er op dit moment geboden wordt, ook dan kunt u inschrijven voor dit programma. Dit programma kan uitstekend worden gevolgd in zorgvuldige afstemming met de eventueel huidige behandelaar(s). Ook is het mogelijk om via uw huisarts inde regio Castricum, Heiloo, Bergen en Alkmaar bij een met Hans Luijendijk MC samenwerkende GZ psycholoog te starten, met het PAP programma als vervolgtraject.

Privacy en integriteit staan bij ons voorop.

Na dit programma

 • Bent u zich bewust hoe u zonder stressopbouw meer voldoening en rendement kunt halen uit uzelf.
 • Heeft u inzicht in krachtige oplossingen en nieuwe mogelijkheden en weet u deze ook adequaat toe te passen.
 • Raakt u bedreven in effectieve zelfreflectie.

Werkwijze

 • Maatwerk leerstof en training waarbij uw waarden, drijfveren en ervaringen het toetsingsmateriaal vormen.
 • Tussentijdse verrassende opdrachten en intensieve uitwisseling waardoor de materie beklijft en u stappen zet.
 • We gaan zowel indoor als outdoor aan de slag met zeer gevarieerde en individuele licht fysieke oefenvormen en verdieping, gebruik makend van de interactie tussen lichaam en geest.
 • Ook tussen de sessies in is er contact en uitwisseling via email en WhatsApp. Dit is inclusief de avonden en weekend indien van toepassing.

De inhoud

 • 8 sessies van gemiddeld anderhalf uur.
 • Persoonlijk doel: door vergroten zelfkennis eigen systeem van lichaam en geest, regie en energie vergroten door structurele reële toepassingen in dagelijks leven
 • Tijdens de sessie vindt uitwisseling van ervaringen, inzichten en nieuwe toepassingen plaats in de praktijk, of tijden een  bos– of strandwandeling.
 • Tijdens de sessie doen we ook licht fysieke ademhalings– en andere bewegingsvormen; makkelijk zittende kleding is daarom raadzaam
 • Het gehele netwerk van Hans Luijendijk MC staat ter beschikking daar waar gewenst en waardevol.

Geïnteresseerd?

Bij interesse kunt u zich aanmelden voor het programma of een vrijblijvend gesprek. Natuurlijk kunt u voor vragen altijd contact opnemen.

Klanten zeggen:

“Blijvend jarenlange belemmerende denk- en leefpatronen omgezet samen met Hans: veel meer veerkracht en creatieve oplossingen!” – Anoniem

Back To Top